Ons aanbod

>>Ons aanbod

Wanneer iemand vastloopt in het leven, zich door problemen niet goed voelt en maatschappelijk gezien moeilijk mee kan komen, of een gebrek ervaart aan een ondersteunend netwerk, is er mogelijk begeleiding nodig. GewoonZorg kan dan uitkomst bieden.

GewoonZorg biedt op een unieke manier begeleiding aan mensen die dit nodig hebben. Deze manier van begeleiden kenmerkt zich onder andere door:

  • flexibiliteit, geen 9.00 tot 17.00 mentaliteit
  • een deskundig en enthousiast team
  • betrokkenheid en gelijkwaardigheid
  • zeer ervaren in het verlenen van psychiatrische begeleiding
  • begeleiding op maat
  • creatief en divers in ons aanbod
  • altijd gericht op ontwikkeling van eigen kracht
  • in bezit van kwaliteitskeurmerk
  • oplossingsgericht
  • outreachend

Het begeleiden van psychiatrische problematiek is een expertise van GewoonZorg. Wij zijn door deze kennis in staat om begeleiding op maat te bieden. Dit betekent in de praktijk dat we vroeg signaleren en op een juiste manier sturen zodat problemen zo veel mogelijk voorkomen of opgelost worden. Onze hele aanpak richt zich op het stimuleren en ontwikkelen van gezond gedrag. Daarin zijn we altijd op zoek naar mogelijkheden en helpen we om iemand weer in zijn kracht te zetten.

We willen benadrukken dat ons aanbod op maat is, dat maakt ons aanbod zeer divers waardoor er heel veel mogelijk is en geen een traject hetzelfde is!

Als u zich afvraagt of wij wat in uw situatie kunnen betekenen, dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Dit kan telefonisch of via de website.
In dit contact wordt uw vraag besproken en kunnen wij een inschatting maken van wat we voor u kunnen betekenen.

Om een nog duidelijker beeld te krijgen van hoe wij te werk gaan, volgen hier een aantal voorbeelden vanuit de praktijk:

Wim is bekend met een stoornis uit het autisme spectrum en een afhankelijke persoonlijkheidsstoornis. Wim is door GewoonZorg begeleid bij de stap naar zelfstandig wonen. Daarnaast is hij geholpen bij het behouden van zijn werk, bij het aanpakken en uitvoeren van zijn huishouding en bij overige terreinen in het dagelijks leven. Dit bestaat onder andere uit contacten met instanties, contacten met zijn familie het voorkomen, dan wel oplossen van eventuele conflicten in zijn omgeving.

Els woont samen met haar dochter van 18. Bij Els en Marit is beide sprake van een licht verstandelijke beperking en een belastende voorgeschiedenis. Els gebruikt veel alcohol, werkt niet, bevuilt haar huis en heeft veel conflicten met instanties, buren en familie. Dochter Marit werkt niet, gaat niet naar school en blowt veel. Els en Marit hebben begeleiding van GewoonZorg geaccepteerd. Na een intensief jaar is er vertrouwen ontstaan en een goede samenwerkingsrelatie. Els is tegenwoordig al een half jaar van de alcohol af, ze heeft inmiddels vrijwilligerswerk en een schoon en opgeruimd huis. Ze heeft regelmatig contact met haar begeleider. Marit heeft sinds kort een baan, ze blowt alleen nog in het weekend.

Frits is 19 jaar, hij woont bij zijn moeder en werkt op een sociale werkplaats. Frits is bekend met ADD. Moeder is vroeg gescheiden en heeft de zorg altijd alleen moeten dragen. Frits is druk en chaotisch, is onzeker en zeer beïnvloedbaar. Het komt regelmatig voor dat Frits in de problemen zit omdat hij zich mee laat slepen door vrienden. De moeder van Frits kan het niet meer aan, er is veel spanning thuis en er zijn regelmatig forse conflicten. GewoonZorg heeft Frits en zijn moeder geholpen. Frits is weer naar school gegaan. Met begeleiding vanuit GewoonZorg heeft Frits zijn vrachtwagenrijbewijs gehaald, opleiding transport en logistiek niveau 3 afgerond en inmiddels zijn diploma gehaald. Frits en moeder worden geholpen om de spanningen thuis te bespreken en op te lossen. Frits is nu 21 jaar, woont zelfstandig en heeft een goede baan bij een transportbedrijf. Daarnaast is het contact tussen moeder en Frits tegenwoordig goed. Ze eten 1 keer in de week bij elkaar.

Bij GewoonZorg groei je verder!