Jan Jaap2018-04-11T15:04:46+00:00

Project Description

“Ik ben er trots op om te kunnen zeggen dat mensen enorme resultaten hebben behaald.”

Mijn naam is Jan Jaap Modderman en ik ben woonachtig in Zwolle.
Ik ben getrouwd en vader van 2 kinderen.

Ik ben opgeleid als psychiatrisch verpleegkundige en heb van 2000 tot 2010 als verpleegkundige in een psychiatrisch ziekenhuis gewerkt.
Door de jaren heen heb ik op verschillende afdelingen gewerkt met verscheiden doelgroepen.

Al snel is bij mij het idee ontstaan om een eigen zorginstellingen te beginnen. In het ziekenhuis zag ik dat er een enorme afstand is tussen die cliënt en hulpverlener. Ik miste de menselijke benadering en zag door de manier van werken veel mensen terugkomen of niet beter worden.
Ik miste vooral een positieve benadering en de nadruk leggen op gezond gedrag. Ik streef ernaar om te kijken naar wat mensen kunnen om zo vanuit hun eigen kracht problemen die er zijn, aan te pakken en op te lossen.

Rond 2008 kreeg ik het idee om een eigen zorginstelling te beginnen.
Ik ontmoette een goede vriend, collega en nu compagnon Daniel van Der Breggen.

Daniel had dezelfde ideeën, maar hij zocht nog een partner om dit idee verder vorm te geven.
We zijn samen aan de slag gegaan, wat resulteerde met de opening van GewoonZorg in januari 2010.

We zijn ons gaan richten op mensen met psychosociale problemen bij volwassenen of jongeren.
Met onze kennis en normaliserende en gelijkwaardige aanpak waarbij we de focus leggen op gezond gedrag, is het gelukt om een mooie en gezonde zorginstelling neer te zetten.

Ik ben er trots op om te kunnen zeggen dat mensen enorme resultaten hebben behaald.  Ik zie door onze visie en werkwijze dat mensen die bij ons zorg afnemen zich ontwikkelen, maatschappelijk goed functioneren en waar dat kan volledig zelfstandig verder gaan.

Mijn missie is om de zorg weer menselijk te maken. Minder bureaucratie, minder afstand maar zoveel mogelijk op maat. Verbindend zijn, transparant en normaliserend.
Inmiddels heeft GewoonZorg een team van mensen die hier voor staan en dit uitdragen. Dit zijn mensen die geloven in onze visie en manier van werken.

2020-04-22T10:14:53+00:00

Coronavirus

“Om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan, werken medewerkers vanuit huis” Vanaf 16 maart 2020 tot minimaal 20 mei 2020 heeft GewoonZorg gewijzigde regels als het gaat om bezoeken van clienten Lees meer...